Lifestyle

Ταινίες - Πρόγραμμα κινηματογράφων

Παρακαλούμε αναζητήστε ταινία ή κινηματογράφο:

Nymphomaniac: Μέρος Β'(ερωτικό θρίλερ)

Nymphomaniac: Volume II

Σκηνοθεσία: Λαρς φον Τρίερ

Παίζουν: Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Σάια ΛαΜπεφ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Τζέιμι Μπελ, Γουίλεμ Νταφό, Ζαν-Μαρκ Μπαρ, Ούντο Κίερ

Διάρκεια: 123

Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο: 2013

Ημερομηνία εξόδου στη Θεσσαλονίκη: 20 Φεβρουαρίου 2014

Αξιολόγηση: ****  

 

Υπόθεση: Πώς αντιμετώπισε η Τζο την ξαφνική απώλεια οργασμού της σε κάθε σεξουαλική της επαφή, μετά από το peak της σχέσης της με τον Ζερόμ; Πού οδηγήθηκαν οι δυο τους ως ζευγάρι; Ποια η εμπειρία της από το διαφυλετικό σεξ; Τι της προσέφεραν τα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια; Πώς η εύρεση νέου επαγγελματικού προσανατολισμού θα την φέρει αντιμέτωπη με την παιδοφιλία; Και ποιος ο ρόλος ενός γεμισμένου πιστολιού; Η γεμάτη ένταση αφήγηση της Τζο προς τον Σέλιγκμαν πλησιάζει στο – βίαιο – φινάλε της.

 

Η άποψή μας: Πλέον, έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Πλέον, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο Τρίερ δημιούργησε ένα τρομερά απαισιόδοξο έπος. Από τη στιγμή, όμως, που είδαμε την ταινία του σε δύο μέρη, δεν μπορούμε παρά να τα συγκρίνουμε – για λίγο και αναγκαστικά. Οι παρεκβολές είναι λιγότερες εδώ σε σχέση με το πρώτο μέρος: λίγο το παράδοξο του Ζήνωνα, λίγο η Μεσσαλίνα, ο Νεμρώδ, ο Μπετόβεν που δεν έγραφε φούγκες, οι πιουρίστες του Μπαχ, ο Αντρέι Ρουμπλιόφ και το Σχίσμα ανάμεσα στην Ορθοδοξία και τον Ρωμαιοκαθολικισμό. Ο Τρίερ γίνεται πιο σαφής, πιο σκληρός, πιο κυνικός: η σκηνή με τους μαύρους μέχρι και γέλιο βγάζει αλλά μετά... the horror! Φοβάσαι πάντα τη χειρότερη έκβαση, όπως πχ ότι η σκηνή με το μωρό θα είναι ντάλε κουάλε η ίδια με την αρχική στον «Αντίχριστο»! Το κεφάλαιο με τον σαδομαζοχισμό και ήρωα τον Τζέιμι Μπελ... πονάει ενώ ό,τι έχει να κάνει με παιδοφιλία θα φρικάρει τη συντριπτική πλειοψηφία των θεατών φαντάζομαι - σίγουρα φρίκαρε εμένα. Ο Τρίερ σε βάζει αντιμέτωπο με τα όριά σου και σε εξουθενώνει: υπάρχουν ταμπού που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Κι όσο πιο συντηρητικός είσαι τόσο περισσότερα και τα ταμπού. Κι επειδή νιώθεις ενοχλημένος, είσαι έτοιμος να αποκηρύξεις συνολικά την ταινία. Έρχεται όμως το αποστομωτικό φινάλε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το πρώτο μέρος λειτούργησε σαν hook, το δεύτερο μέρος μας έδειξε πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Το σίγουρο είναι πως η μεγάλη μάζα ούτε που θα ασχοληθεί με την ταινία, ο κίτρινος τύπος θα σοκαριστεί αλλά θα αναπαράγει κατακρίνοντας με πηχυαίους τίτλους, ο μέσος θεατής που θα τολμήσει να δει την ταινία θα φρικάρει κι από όσους θα πιουν το πικρό ποτήρι ως το τέλος θα υπάρχουν πάμπολλοι πολέμιοι και άλλοι τόσοι ένθερμοι υποστηρικτές της ταινίας. ΥΓ: όχι, ο κόσμος δεν θα τελειώσει με έναν λυγμό, αλλά με έναν κρότο!

 

Θόδωρος Γιαχουστίδης

Πού Παίζεται...

STER CINEMAS @ Μακεδονία Αίθουσα 1

Εμπορικό Κέντρο «Μακεδονία», Τομπάζη 15, Πυλαία

22.20

  1. Τηλ.: 8018017837 & 210 237100
  2. Website: www.stercinemas.gr

VILLAGE CINEMAS @ Λιμάνι Αίθουσα 3

Αποθήκη 1 & Αποθήκη Δ, Προβλήτα Νο. 1, Λιμένος Θεσσαλονίκης

22.20

  1. Τηλ.: 2310 019570
  2. Website: www.villagecinemas.gr

ΟΛΥΜΠΙΟΝ Ολύμπιον

Πλατεία Αριστοτέλους 10

20.45 – 23.00

  1. Τηλ.: 2310 378404