TOP Ελληνικά Προϊόντα

Απαράμιλλη ποιότητα, πίστη στην παράδοση, μοναδική γεύση. Τα ελληνικά προϊόντα δε μας χαρίζουν απλώς στιγμές γευστικής απόλαυσης. Προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης, ευκαιρίες και ελπίδα για το μέλλον. Γι’ αυτό αξίζει να τα επιλέξουμε…

 

ΑΓΝΟ

H καθημερινή, ελληνική αξία διατροφής για όλη την οικογένεια.

Η ΑΓΝΟ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950 στη Θεσσαλονίκη ως η πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στην Ελλάδα. Με το αγαπημένο γάλα ΑΓΝΟ μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν ολόκληρες γενιές.

Η πρώτη ύλη, το φρέσκο γάλα που χρησιμοποιεί η ΑΓΝΟ για την παραγωγή των προϊόντων της, είναι 100% ελληνικής προέλευσης και συλλέγεται καθημερινά με τη μεγαλύτερη φροντίδα από επιλεγμένα και ελεγχόμενα αγροκτήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΑΓΝΟ παράγει και διαθέτει στην αγορά μια πλήρη σειρά φρέσκων γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, που παράγονται με γνώμονα την άριστη ποιότητα και τη μέγιστη ασφάλεια.

Η εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης, η τεχνογνωσία της ΑΓΝΟ και οι αυστηροί έλεγχοι σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, από τη συλλογή του γάλακτος έως την τοποθέτηση στο ράφι, διασφαλίζουν αγνά, ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας.

www.agno.gr

 

ΛΟΥΞ

Έμφαση στην παράδοση και πολυετής εμπειρία.

Η Λουξ Μαρλαφέκας είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και 100% φυσικών χυμών. Για πάνω από 60 χρόνια, η Λουξ διαγράφει μια σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία, κατέχοντας την τρίτη θέση στην εγχώρια αγορά, ενώ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών πανελλαδικά. Η πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει η Λουξ με τον Έλληνα καταναλωτή οφείλεται στο σεβασμό και τη συνέπεια που η εταιρεία επιδεικνύει μέσα από την παραγωγή των προϊόντων της. Από το 1950, η Λουξ Μαρλαφέκας παράγει με πολύ μεράκι προϊόντα άριστης ποιότητας, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και το εξαιρετικής ποιότητας νερό του Κεφαλόβρυσου, στο οποίο άλλωστε εδρεύει η επιχείρηση από το 1972. ∆ίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παράδοση και έχοντας αποκτήσει πολυετή εμπειρία, βασική μέριμνα της Λουξ είναι να διατηρήσει αναλλοίωτη τη μοναδική, παραδοσιακή συνταγή των προϊόντων της, που οι Έλληνες αναγνωρίζουν και προτιμούν όλα αυτά τα χρόνια.

Τα αναψυκτικά Λουξ κυκλοφορούν σε 8 διαφορετικές γεύσεις: Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Βυσσινάδα, Λoυξ Mix (μίγμα τριών εσπεριδοειδών, Πορτοκάλι - Λεμόνι - Μανταρίνι), Σόδα, Γκαζόζα παραδοσιακή, Tonic και Loux Cola, η πρώτη cola που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα), ενώ πρόσφατα η γκάμα εμπλουτίστηκε και με την πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Με βασικό συστατικό το εξαιρετικής ποιότητας νερό Κεφαλόβρυσου, με την προσθήκη φυσικών χυμών φρούτων και πρώτων υλών που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και με την ιδανική ισορροπία ανθρακικού, τα αναψυκτικά Λουξ ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αγνότητά τους, προσφέροντας γεύσεις μοναδικά δροσιστικές, γεύσεις της Ελλάδας. Η εταιρεία, επίσης, παράγει 100% φυσικούς χυμούς φρούτων, χωρίς συντηρητικά και προσθήκη ζάχαρης, στις γεύσεις Πορτοκάλι, Ροδάκινο, Μήλο - Πορτοκάλι - Καρότο (χυμός πλούσιος σε βιταμίνες B, C και E) και το μοναδικό κοκτέιλ 9 φρούτων και 7 βιταμινών Extra-9, που περιέχει όλες τις απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Σήμερα η Λουξ διαθέτει τρεις ιδιόκτητες, υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, εμφιάλωσης και διανομής προϊόντων -στο Κεφαλόβρυσο, στην περιοχή Σαραβάλι της Πάτρας και στο Αίγιο-, καθώς και κέντρο logistics στην Αθήνα. Το εργοστάσιο Πατρών διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα και χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες μεθόδους ποιοτικού ελέγχου, υγιεινής και σύγχρονης συσκευασίας, ενώ η παραγωγική διαδικασία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008. Ο όμιλος απασχολεί εργαζομένους στις περιοχές της Αχαΐας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε Γερμανία, Ιταλία, Καναδά, Η.Π.Α., Αυστραλία και Κύπρο.

Βασικός στόχος της Λουξ είναι να προσφέρει μία νέα γενιά προϊόντων, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, πάντα εναρμονισμένων με την ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή για μια φυσική και ισορροπημένη διατροφή!

www.loux.gr

 

ΜΙΝΕΡΒΑ

Αυθεντική γεύση με σφραγίδα ποιότητας

Η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε., στην εκατονταετή και πλέον πορεία της, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον τομέα των τροφίμων, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε 42 χώρες του κόσμου. Με στόχο να καλύψει τις όλο και πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, λανσάρει προϊόντα που συνδυάζουν την καινοτομία με την ποιότητα.

Ο καρπός της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας, συνδέει άρρηκτα τη ΜΙΝΕΡΒΑ με την ελληνική γεωργική παραγωγή. Οι μαργαρίνες και τα βούτυρα βασίζονται στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και αναδεικνύουν τις αξίες της μεσογειακής διατροφής, ενώ η είσοδος στα βιολογικά τρόφιμα, καθώς και η είσοδος στην αγορά του τυριού, κατατάσσουν τη ΜΙΝΕΡΒΑ μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών τροφίμων στην Ελλάδα.

Σήμερα, στο γύρισμα του δεύτερου αιώνα ζωής της, η εταιρεία διατηρεί και ενισχύει τη σχέση της με την ελληνική γη, στηρίζοντας την αειφόρο γεωργία και προωθώντας συστήματα που ελαχιστοποιούν οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα, ενώ παράλληλα φροντίζει και για το γενικότερο καλό της αγροτικής κοινωνίας.

www.minerva.com.gr

 

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Απόσταγμα εμπειρίας και αγάπης από τη Νάουσα

Εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες η Ποτοποιία Νάουσας Ε.Π.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, εμφιάλωσης και εμπορίας αλκοολούχων ποτών, ακολουθώντας μια συνεχώς ανοδική πορεία.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο ∆. ∆. Στενημάχου του δήμου Νάουσας, ενώ η παραγωγική διαδικασία, από την παρασκευή έως και την εμφιάλωση των προϊόντων, λαμβάνει χώρα στο ποτοποιείο - αποσταγματοποιείο της εταιρείας. Με σημείο αναφοράς την παραδοσιακή συνταγή, την οποία και ακολούθησε για την παραγωγή των προϊόντων της, εμπλουτίζοντάς την με εκχυλίσματα από μυρωδάτα φρούτα και αρωματικά βότανα της περιοχής του Βερμίου, η εταιρεία κέρδισε από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη των φίλων του λικέρ, του τσίπουρου και του ούζου.

Το 2005 η Ποτοποιία Νάουσας αλλάζει ιδιοκτησία, εκσυγχρονίζεται και μετονομάζεται σε Inospirit Ε.Π.Ε. Σήμερα η Inospirit συνεχίζει να συνδυάζει με επιτυχία τις παραδοσιακές συνταγές με τις σύγχρονες τεχνολογίες και παράγει το Λικέρ Νάουσα σε 23 διαφορετικές γεύσεις φρούτων -ροδάκινο, δαμάσκηνο, κράνο, τσάπουρνο κ.ά.-, το Τσίπουρο Ναούσης με ή χωρίς γλυκάνισο, που φτιάχνεται αποκλειστικά από την ποικιλία σταφυλιών Ξινόμαυρο Ναούσης, καθώς και το Ούζο Νάουσα, το οποίο αποτελεί εξαιρετικό προϊόν καθώς παρασκευάζεται σε ποσοστό 100% από απόσταξη.

www.inospirit.gr

 

ΑΠΕΛΙΣΤΡΑ

Μικροί παραγωγοί ενωμένοι σε ένα όνομα.

Η άφταστη ποιότητα συναντά το μεράκι της παράδοσης, επιβεβαιώνοντας το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει». Στην Απέλιστρα, η επιτυχία στηρίζεται στη δύναμη των ελληνικών προϊόντων και στην αγάπη των ανθρώπων της γι’ αυτά. Εδώ και 22 χρόνια, οι υπεύθυνοι της εταιρείας επιλέγουν μικρές, οικογενειακές, αγροτικές μονάδες απ’ όλη την Ελλάδα και τους δίνουν την ευκαιρία να παράγουν για λογαριασμό της παραδοσιακά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Οι άνθρωποι της Απέλιστρα γυρίζουν όλη την Ελλάδα, γνωρίζουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της κάθε περιοχής, μαθαίνουν τα πλεονεκτήματά τους και διαπιστώνουν ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα της παραγωγής τους και με ποιον τρόπο. Έτσι, η επιλογή των προϊόντων που τίθενται κάτω από την επωνυμία Απέλιστρα γίνεται με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την εμμονή στην παράδοση.

∆οκιμάστε καπνιστά λουκάνικα παραδοσιακής επεξεργασίας, με πράσο, με ρίγανη, με αγριογούρουνο ριγανάτο ή πρασάτο, πιπεράτο ή σκορδάτο, 100% μοσχαρίσια, αλλά και πεντανόστιμα λουκάνικα από κοτόπουλο. Επίσης, τα διάσημα κερκυραϊκά αλλαντικά, καπνιστά, σε σχοίνο και δάφνη φυσικής ωρίμανσης, νούμπουλο, σαλάδο κλασικό ή άπαχο, σουτζούκι, πανσέτα ολόκληρη ή τεμαχισμένη, καθώς και το ονομαστό Κασέρι Τρικάλων (Π.Ο.Π.) από αιγοπρόβειο γάλα περιοχής Μετεώρων είναι βέβαιο ότι θα καταπλήξουν τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων και όχι μόνο. Τα προϊόντα Απέλιστρα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, που τα έχουν εντάξει στο καθημερινό τους τραπέζι, ενώ ως ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

Σήμερα, η Απέλιστρα συνεργάζεται με delicatessen καταστήματα τροφίμων, επιλεγμένα κρεοπωλεία και εστιατόρια, ώστε τα εξαιρετικά προϊόντα της να φτάνουν στους απανταχού καλοφαγάδες.

www.apelistra.gr

 

ΕΨΑ

Πλούσια γεύση και καινοτόμες ιδέες

Η ιστορία της ΕΨΑ ξεκινάει πίσω στο 1924, τη χρονιά που έβγαλε σε παραγωγή την πρώτη τυποποιημένη λεμονάδα στην Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις της, στην Αγριά, διατηρούν μέχρι και σήμερα τη χαρακτηριστική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική τους.

Στα χρόνια που πέρασαν η ΕΨΑ, μένοντας πάντοτε πιστή στις αξίες της, έγινε συνώνυμη της ποιότητας, καταφέρνοντας πάντα να διατηρεί την παράδοση και να προάγει την καινοτομία. Έτσι, μετά το λανσάρισμα των πρώτων ελληνικών βιολογικών αναψυκτικών ΕΨΑ bio το 2011, προχωρά σήμερα σε μία ακόμη καινοτομία.

Η ΕΨΑ διευρύνει την γκάμα προϊόντων της παρουσιάζοντας μία μοναδική σειρά αναψυκτικών με ελάχιστες θερμίδες, τα ΕΨΑ λάιτ με το φυσικό γλυκαντικό στέβια. Η νέα αυτή σειρά περιλαμβάνει την ΕΨΑ λάιτ λεμονάδα και την ΕΨΑ λάιτ πορτοκαλάδα.

Οι ΕΨΑ λάιτ αποτελούν τα πρώτα ελληνικά αναψυκτικά, τα οποία περιέχουν στέβια. Η στέβια είναι ένα φυτό που ανακαλύφθηκε το 1887 στα υψίπεδα της Παραγουάης, έχει μηδενική θερμιδική αξία, ενώ είναι έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Έτσι οι ΕΨΑ λάιτ λεμονάδα και πορτοκαλάδα έχουν μόνο 7 και 29 θερμίδες το κουτάκι, αντίστοιχα. Οι ΕΨΑ λάιτ διατηρούν αναλλοίωτη την αυθεντική ΕΨΑ γεύση που όλοι αγαπάμε και είναι κατάλληλες για διαβητικούς. Οι συσκευασίες των ΕΨΑ λάιτ έχουν πρωτοποριακό slim σχήμα και βρίσκονται ήδη στα ράφια σούπερ μάρκετ και επιλεγμένων σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

www.epsa.gr

 

CRETA FARMS

Ελληνικότητα, ποιότητα, μοναδικές γεύσεις και ισορροπημένη διατροφή

Aυτά τα στοιχεία συνθέτουν το εταιρικό και προϊοντικό DNA της Creta Farms, μίας ελληνικής εταιρείας, η οποία, με όχημα τη συνταγή Εν Ελλάδι, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

Η επιτυχία της σειράς Εν Ελλάδι έγκειται στην παγκοσμίως πατενταρισμένη συνταγή της, επιλογή εκλεκτού κρέατος και άμεση προσθήκη υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου σε φυσική μορφή.

Η νέα πρόταση της εταιρείας, η Εν Ελλάδι Μεσογειακή είναι ένα προϊόν, όπου το 50% των συνολικών λιπαρών είναι ελαιόλαδο. Η Εν Ελλάδι Μεσογειακή αποτελεί μια γευστική απόλαυση από φρέσκο, παστεριωμένο, μερικώς αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο γάλα, που «παντρεύεται» την πλούσια νοστιμιά από το λάδι. Οι καινοτομίες της Creta Farms, όμως, δε σταματούν εδώ. Η εταιρεία προτείνει τα προϊόντα Λουκάνικα Φρανκφούρτης και Λουκάνικα Κοκτέιλ, τα οποία βασίζονται στην καινοτόμο γευστική συνταγή Εν Ελλάδι!

www.cretafarm.gr

 

ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ

Παράδοση και εξέλιξη στην υπηρεσία παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας

Η βιομηχανία τροφίμων ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη, από την ομώνυμη προσφυγική οικογένεια και αρχικά είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα, 88 χρόνια μετά, έχει ως έδρα της το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας έκταση 170.000 τετραγωνικών μέτρων και παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα απόλυτα ενταγμένα στην Μεσογειακή διατροφή. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της η ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ, απευθύνεται στους καταναλωτές της με τον ίδιο σεβασμό και αγάπη, αναπτύσσοντας μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης.

Στις δύο υπερσύγχρονες μονάδες, της επεξεργασίας του σησαμιού και της παραγωγής χαλβά, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής παραμένουν ενεργές, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για την διατήρηση του αυθεντικού χαρακτήρα των προϊόντων. Παράλληλα, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου παρέχουν την δυνατότητα συνεχούς ελέγχου, τόσο των πρώτων υλών, όσο και των τελικών προϊόντων.

Εκτός από τα προϊόντα σησαμιού (Μακεδονικός Χαλβάς, Μακεδονικό Ταχίνι, Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Παστέλι), η εταιρεία παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει από μαρμελάδες, πραλινάτες και λουκούμια μέχρι γκοφρέτες-πουράκια.

Η βιομηχανία απασχολεί περίπου 400 άτομα προσωπικό και μέσα από ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων που διαθέτει, προωθεί τα προϊόντα της ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα μέρα της Ελληνική Επικράτειας, κατέχοντας έτσι υψηλότατο μερίδιο στην Ελληνική αγορά.

Παράλληλα όμως ο Μακεδονικός Χαλβάς, όπως επίσης και τα υπόλοιπα προϊόντα παραγωγής εξάγονται σε όλο τον κόσμο (περίπου 50% της παραγωγής εξάγεται). Από την Αμερική και τον Καναδά, την Αυστραλία, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Ρωσία και τις αγορές της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, έως τη Μέση Ανατολή και την Ασία τα προϊόντα αυτά αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας.

www.haifoods.com

 

ΓΙΩΤΗΣ

82 χρόνια πρωτοπορία

Το 1930 αποτελεί σταθμό για την ελληνική διατροφή, καθώς μία νέα εταιρεία γεννιέται. Ο Ιωάννης και η Μαρία Γιώτη ιδρύουν στην Αθήνα την εταιρεία Γιώτης, με κίνητρο να προσφέρουν στα Ελληνόπουλα, τη δύσκολη εκείνη περίοδο που διένυε το ελληνικό έθνος, μια αγνή δυναμωτική τροφή από πρότυπες καλλιέργειες της ελληνικής γης.

Έτσι, με αγάπη, αφοσίωση και σκληρή καθημερινή δουλειά, δημιούργησαν τα καινοτόμα για την εποχή τους προϊόντα Άνθος Ορύζης Γιώτης και Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης, τα οποία αποτελούν τις πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα.

Με τι ίδιες σταθερές αξίες, η Γιώτης μεγάλωσε και μεγαλώνει κάθε μέρα μαζί μας, δημιουργώντας συνεχώς αγαπημένα ελληνικά προϊόντα. Από το Φρουί Ζελέ, την Κρέμα Καραμελέ, τη Φαρίνα, τη Φαρίν Λακτέ, το Caotonic, τις Τούρτες και τα Γλυκά, τη Μπεσαμέλ, το Κορν Φλάουρ και τη μεγάλη ποικιλία σε Βρεφικές Κρέμες μέχρι τα καινοτόμα Sweet & Balance. Η εταιρεία Γιώτης προσφέρει πάνω από 80 χρόνια πρωτοποριακά προϊόντα, με γεύση και ποιότητα και σε τιμές... που στηρίζουν την ελληνική οικογένεια.

www.jotis.gr

 

Μπέλας Τυριά Βερμίου

Τρεις γενιές παράδοσης στα τυροκομικά

Εδώ και 85 χρόνια, από το 1927, στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του Βερμίου, στη σκιά των Πιερίων, η εταιρεία Μπέλας Τυριά Βερμίου παράγει μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά τυριά, όπως η Φέτα Βερμίου και το Παραδοσιακό Κασέρι Βερμίου, προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης Π.Ο.Π., καθώς επίσης και το Ημίσκληρο Τυρί Πολίτικο, το Κεφαλοτύρι Πρόβειο Βερμίου, το Κεφαλοτύρι Αγελαδινό «Χλόη» κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Καπνιστό Τυρί Βερμίου, το οποίο κέρδισε Χρυσό Βραβείο Γεύσης το 2011. Το επιλεγμένο γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του, το φυσικό κάπνισμά του και η τουλάχιστον δίμηνη ωρίμανσή του συνθέτουν ένα επιτραπέζιο τυρί πολυτελείας που αξίζει να δοκιμάσετε.

www.belasfoods.com